събота, 7 март 2009 г.

Реал стигна само до хикс в дербито с Атлетико, Барса сломи Атлетик (Б)


Барселона успя да увеличи отново аванса си на Реал (Мадрид) в Примера дивисион след грешна стъпка на "белите" срещу Атлетико (Мадрид) и успех на каталунците с 2:0 срещу Атлетик (Билбао). В първи двубой от 27-ия кръг Барселона излезе крайно мобилизирана срещу баските на "Камп Ноу" и цял мач пропусна множество положения. Без да пести сили на звездите си, Хoсеп Гуардиола заложи на Меси, Анри и Ето'о в нападение. Гостите започнаха стабилно мача, но бързо допуснаха попадение.

В 17-ата минута центриране на Шави намери Серхио Бускетс, който с глава откри резултата. 15 минути по-късно "блаугранас" слечели и дузпа при спъване срещу Иниеста. Меси не сгреши и увеличи на 2:0. След почивката двата финалиста за Купата на Краля не си вкараха голове, а тимът на Барселона се скъса да пропуска.

Греда на Иниеста, пропуски на Ето'о, чистене от голлинияа белязаха първите минути на второто полувреме. В 65-ата минута камерунецът нацели също гредата, а отново той три минути преди края повтори упражнението, само за да запази крайното 2:0.

В друг футболен гвоздей от кръга дербито на Мадрид не успя да излъчи победител. Реал и Атлетико завършиха при 1:1, което идва в сериозен ущърб за "белите" относно амбициите им за титла. Атлетико излезе окопитен на "Сантяго Бернабеу" и Диего Форлан материализира усилията им в 38-ата минута, вкарвайки за 0:1.

Добра акция на Агуеро намери уругваеца, който излъга касияс и откри за "дюшекчиите". След почивката Макси Родригес пропусна от удобно положение да удвои, а Хунтелар в 57-ата минута успя да изравни с изстрел от границата на пеналта. До края на срещата и двата отбора търсеха победата.

Най-близко до голове бяха Игуаин в 64-ата минута и Шимао след груба грешка на Канаваро. В 77-ата минута Агуеро се измъкна очи в очи с Касияс, но стражът на "белите изби с крак.

Така Барселона е на върха с 63 точки, шест по-малко зад тях за и играчите на Хуанде Рамос с актив от 57.

Няма коментари:

Публикуване на коментар