събота, 7 март 2009 г.

Хонда премина в ръцете на Браун, тимът ще се състезава във Формула 1

Японската компания Хонда обяви официално, че е продала отбора на бившия мениджър Рос Браус, което ще спаси тима от банкрут и ще му позволи да участва в предстоящия световен шампионат във Формула 1.

Новият отбор ще се казва "Браун Джи Пи", негови официални пилоти за новия сезон ще бъдат Дженсън Бътън и Рубенс Баричело. Тимът ще вземе участие в предсезонните тестове в Барселона и Херес, а на 29 март ще се състезава в първото Гран при за годината в Австралия.

Ръководството на новия отбор потвърди, че ще използва двигатели "Макларън-Мерцедес". Сделката спасява Хонда от това, да стане жертва на световната финансова криза. Хонда и Браун не разкриха никакви финансови подробности за сделката, но стана известно, че японската компания е продала всичките си акции.

"В резултат на тази продажба собствеността на отбора премина при г-н Браун, който планира да направи така, че новият отбор да се състезава в световния шампионат във Формула 1 тази година", се казва в комюникето на Хонда. Представителят на компанията Хироши Ошима допълни, че Хонда е благодарна на Браун за неговото решение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар