неделя, 8 март 2009 г.

"СуперПипо" върна Милан към победния път

Ветеранът Филипо Индзаги донесе успеха на Милан с 3:0 над Аталанта. Двата отбора се изправиха в пореден мач от 27-ия кръг на Серия "А", а "СуперПипо" записа хеттрик, с който осигури трите точки на своя отбор.

Първото полувреме на мача бе изключително интересно. "Росонерите" наложиха териториален натиск и в 7-ата минута стигнаха до гол.

Янкуловски се възползва от грешка в защитата на Аталанта, проби в наказателното поле и подаде към Индзаги, който от с удар от 10 метра не сгреши - 1:0.

Гостите от Бергамо не се предадоха и отговориха на предизвикателството. На няколко пъти централният нападател Плазмати бе близо до изравнителен гол, но с отлични намеси на вратата на Милан се отличи Абиати.

Второто полувреме започна на по-ниски обороти. В 51-ата минута Пато получи отличен пас от Бекъм и излезе сам срещу вратаря на Аталанта, но шутира право в тялото му.

Последваха няколко добри атаки на Аталанта, но Ферейра Пинто, Гуаранте и Плазмати така и не намериха правилния път към вратата на Абиати.

19 минути преди края на мача Индзаги удвои аванса на Милан. 36-годишният футболист получи отличен пас от Пато и останал сам срещу Консили не сгреши - 2:0.
Само 3 минути по-късно Пипо отново бе в прегръдките на съотборниците си.

Дзамброта проби от ляво, навлезе в наказателното поле и подаде към Индзаги, който от няколко метра на празна врата вкара за 3:0.

До края мачът се доиграваше, като в някоя от контраатаките си домакините можеха да стигнато до четвърти гол.

След този успех Милан е на трето място и вече има 51 точки. Интер е лидер с 63, а Юве е втори с 56.

В друг мач от кръга Сиена изненадващо спечели с класическото 3:0 визитата си в Сицилия на Катания. Макароне изведе тосканците напред в началото на първото полувреме, а след почивката Гезал и Яролим оформиха крайното 3:0.

Киево и Каляри завършиха наравно 1:1, а също с равенство, но без голове 0:0, завърши мачът между Лече и Реджина.

МИЛАН - АТАЛАНТА 3:0

1:0 Индзаги (7')
2:0 Индзаги (71')
3:0 Индзаги (74')

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МИЛАН: Абиати, Бонера, Сендерос, Малдини, Дзамброта, Фламини, Пирло, Янкуловски, Бекъм, Пато, Индзаги

АТАЛАНТА: Консили, Гарикс, Пелусо, Таламонти, Белини, Ферейра Пинто, Гуаренте, Чигарини, Валдес, Падоин, Плазмати

Няма коментари:

Публикуване на коментар