събота, 7 март 2009 г.

Типсаревич възропта срещу кортовете в Бенидорм


Сръбският тенисист Янко Типсаревич разкритикува състоянието на корта, на който се проведе мачът му със световния номер 1 Рафаел Надал. Двамата се изправиха един срещу друг в среща от двубоя между Испания и Сърбия за "Купа Дейвис", като Надал спечели безпроблемно на любимата си настилка - клей. Типсаревич отдаде, дължимото на противника си, но не скри възмущението си от кортовете в Бенидорм (Испания), където се провеждат мачовете между двата тима.

"На клей Рафа е на друго ниво, в сравнение с всички останали. Не бих казал същото за играта му на хард, на твърди кортове той би могъл да загуби от водещите тенисисти, но на клей е с класа над всички топиграчи и аз не съм единственият, който го твърди. Но не съм доволен от представянето си - разбира се, не е смущаващо да загубиш от надал на клей, но мисля, че можех да играя много по-добре от това, което показах. Не искам това да прозвучи арогантно и не си търся извинения, но ми се струваше, че по-скоро играем на плажа, а не на тенис корт", заяви Типсаревич след разгромното си поражение от Рафа с 1:6, 0:6, 2:6.

Испания води с 2:1 победи на Сърбия, след като в мача на двойки Виктор Троицки и Ненад Зимонич се наложиха с 3:0 над Фелисиано Лопес и Томи Робредо. В последните два мача, по програма, Надал ще играе срещу Новак Джокович, а Давид Ферер - срещу Типсаревич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар