събота, 7 март 2009 г.

Роби Кийн спаси Тотнъм в Съндърланд


Капитанът на Тотнъм Роби Кийн спаси отбора си при гостуването на Съндърланд в двубой от 28-ия кръг на Висшата лига. Ирландският национал, който се завърна при "шпорите" през януари от Ливърпул, се разписа в 89-ата минута за 1:1.

Дарънт Бент проби по дясното крило и центрира към средата на наказателното поле, където се беше пласирал Кийн, който с десния крак прати топката в долния десен ъгъл на Фулоп. Лондончани доминираха през по-голямата част от мача, но изостанаха в резултата още в 3-ата минута. Точен за "Черните котки" беше Кийрън Ричардсън, който стреля с десния крак от точката на дузпата в средата на вратата.

Аурелио Гомеш не успя да реагира адекватно и допусна кълбото да навести мрежата му. Първите минути бяха за домакините, но те така и не съумяха да удвоят аванса си. Постепенно момчетата на Хари Реднап напипаха верния ритъм и причиниха доста неприятности на Фулоп и компания, но изравнителното попадение дойде секунди преди края на редовното време.

Съндърланд - Тотнъм 1:1 (1:0)

1:0 Ричардсън (3 мин)
1:1 Кийн (89)


Съндърланд:
Фулоп, Бардзли, Бен Хаим, Колинс, Маккартни, Малбранк, Уайтхед, Ричардсън (83 - Лийдбитър), Рийд (82 - Едуардс), Джоунс, Сисе (73 мин - Мърфи)

Мениджър: Рики Сбрагия


Тотнъм: Гомеш, Чорлука (83 - Павлюченко), Уудгейт, Кинг, Шимбонда, Ленън, Джинъс (63 мин - Хъдълстоун), Паласиос (72 - Бентли), Модрич, Бент, Кийн

Мениджър: Хари Реднап


Жълти картони: Бардзли, МакКартни, Ричардсън (С), Чорлука, Уудгейт (Т)


Съдия: Фил Дауд
Стадион: "Стейдиъм ъф Лайт"

Няма коментари:

Публикуване на коментар