събота, 7 март 2009 г.

Юнайтед писа четири на Фулъм


Шампионът Манчестър Юнайтед победи тима на Фулъм с категоричното 4:0 в 1/4-финална среща от турнира за Купата на Англия, играна тази вечер на стадион "Крейвън Котидж".

Българският национал Димитър Бербатов бе оставен на резервната скамейка на "червените дяволи" и така и не се появи в игра, докато друга от звездите на манчестърци Кристиано Роналдо дори не пътува с отбора до Лондон. Но и без тях Юнайтед се справи блестящо в двубоя и без особени затруднения спечели мача.

Още в третата минута "червените дяволи" имаха шанс да открият резултата, като комбинация между Рууни и Тевес изведе аржентинеца на много добра позиция и той отправи удар, но стражът на домакините показа класа и опази вратата си. Единайсет минути по-късно Фулъм имаше перфектна възможност да излезе напред в резултат, след ужасяваща грешка на Едвин ван дер Саар. Холандския вратар бе преодолян от Андрю Джонсън, който насочи топката към съперниковата врата, но за щастие Неманя Видич притича и изчисти топката в тъч малко преди тя да премине голлинията.

Така се стигна до 21-ата минута, когато резултатът на "Крейвън Котидж" най-накрая бе открит. След центриране от корнер Уейн Рууни засече топката с глава и я насочи към далечната греда, където беше Карлос Тевес, който се разписа също с глава за 0:1. Осем минути по-късно Саймън Дейвис се възползва от грешка в защитата на Манчестър Юнайтед и стреля, но прати коженото кълбо над целта. В 31-ата минута Парк Джи Сун даде хубав пас на Рууни в наказателното поле и от отлична позиция английският национал нацели гредатата зад Марк Шварцър.

Само четири минути по-късно момчетата на сър Алекс Фъргюсън удвоиха преднината си, а автор на попадението отново бе Карлос Тевес, който заби топката в мрежата на Фулъм с хубав удар от дъгата пред наказателното поле - 0:2. Така "червените дяволи" взеха солиден аванс от два гола преди почивката.

Пет минути след подновяването на играта резултатът вече бе класически в полза на гостите от Манчестър. Уейн Рууни най-сетне успя да запише името си сред голмайсторите с великолепен удар от границите на наказателното поле - 0:3. След това, въпреки че водеха с цели три попадения шампионите на Англия, Европа и света дори не си и помислиха да се приберат в защита, а напротив продължиха да атакуват и само късметът помогна на домакините да не загубят с по-срамен резултат, след като удари на Парк и Тевес не намериха целта.

Все пак девет минути преди края на редовното време и южнокореецът Парк успя да се разпише, след като нахлу в наказтелното поле на съперника и оформи крайното 0:4. Така "червените дяволи" станаха втория отбор (бел. ред. след Челси), който се класира за полуфиналите в надпреварата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар