събота, 7 март 2009 г.

ЦСКА (Москва) спечели Суперкупата на Русия


Съставът на ЦСКА (Москва) спечели Суперкупата на Русия с победа 2:1 над шампиона Рубин (Казан). Двата отбора направиха интересен и напрегнат мач, а съдбата на титлата се реши след гол в продълженията.

Първото полувреме премина под диктовката на столичани, но той не придоби резултатен оттенък. "Армейците" поведоха в 43-ата минута с попадение на Шемберас. Руският национал Жирков проби по крилото и подаде към средата на наказателното поле, топката попадна в Дзагоев, но му бе избита от бранител. От дъгата на полето Шемберас с блестящ удар откри резултата за московчани.

На почивката Бердяев извърши смяна в състава на Рубин, като на мястото на Бистров вторите 45 минути започна Караденис. Рокадата се оказа ефективна и раздвижи играта на шампиона в средата. Отборът от Казан съумя да изравни в 62-ата минута. Квирквелия намери Шаронов, който се озова сам и стреля под плонжа на Акинфеев за 1:1.

Двубоят се развиваше двуостро, като треньорът на ЦСКА Зико предприе двойна смяна в 78-ата минута, пускайки Дани Карвальо и Томаш Нецид. Именно вторият се оказа печелившия жокер за бразилеца. Редовното време на мача завърши 1:1 и двата състава преминаха към продължения. Ключов момент в развитието на битката беше втората минута от продължението на първите 15 минути. За грубо нарушение влезлият като смяна за Рубин Караденис получи втори жълт картон от Станислав Сухина и пое преждевременно към съблекалните.

Опитните футболисти на ЦСКА (Москва) успяха да се възползват от численото си преимущество и в 113-ата минута Нецид простреля Рижиков за 2:1. Васил Березуцки центрира параболично в наказателно поле към резервата Томаш Нецид, който овладя кълбото между двама бранители и с плътен удар до близката греда вкара победния гол.

Рубин - ЦСКА (Москва) 1:2 след продължения, 1:1 (0:1)

0:1 Шемберас (43 мин)
1:1 Широнов (62)
1:2 Нецид (113)

Рубин (5-4-1): Рижиков, Навас, Салуквадзе, Квирквелия, Шаронов, Бистров (46 мин - Караденис), Сибайя, Семак, Ребров, Нобоа (99 - Горбанец), Адамов

Треньор: Курбан Бердеяв

ЦСКА (4-5-1): Акинфеев, Игнашевич, А. Березуцки, В. Березуцки, Щеников, Шемберас, Дзагоев (78 мин - Карвальо), Красич (78 - Нецид), Жирков, Рахимич (104 - Рамон), Лав

Треньор: Зико

Жълти картони: Адамов, Нобоа, Сибайя, Караденис (Р); В. Березуцки, Дзагоев, А.Березуцки, Шемберас, Нецид (Ц)

Жълт-червен картон: Караденис (Р)

Няма коментари:

Публикуване на коментар