събота, 7 март 2009 г.

Атлетик (Б) - Барселона е финалът за Купата на Краля


Барселона - Атлетик (Билбао) е финалът за Купата на Краля в Испания. Каталунците не позволиха изненада в гостуването си за реванша с Майорка и след 1:1 и общ резултат 3:1 се оказаха крайни победители.

Без титулярите Шави, Маркес, Меси, Анри и Ето'о, Хосеп Гуардиола показа увереност в стартовата единайсеторка. Първото полувреме премина в относително спокойно темпо, а Чори Кастро в самият негов край даде преднина за балеарците със страхотен изстрел от разстояние.

Това направи двубоят непредвидим, а в 50-ата минута феновете на Барса изтръпнаха. Голмайсторът Кастро бе фаулиран от бранителя на "блаугранас" Мартин Касерас и съдията отсъди дузпа. Пинто обаче спаси удара на Марти, който можеше да покачи резултата на критичното 2:0.

По правило в подобни моменти в игра се появи Лео Меси, и също така по правило показа защо излиза на терена. В 81-ата минута аржентинецът в свой стил се озова сам срещу Лукс и елегантно го прехвърли, за да изравни резултата и класира каталунците на финал за отличието.

Там Барселона се изправя срещу Атлетик (Билбао), който по-рано отнесе Севиля с 3:0 у дома. Баските имаха пасив от 1:2 след първата среща, но голове на Мартинес (4), Йоренте (34) и Токуеро (37) до почивката ги изстреляха на крачка от звездния миг.

МАЙОРКА - БАРСЕЛОНА 1:1

1:0 Кастро (45)
1:1 Меси (81)

МАЙОРКА
: Лукс, Хосеми, Рамис, Наваро, Коралес (78-Адурис) Кастро (74-Скалони), Суарес (61-Клебер Сантана), Марти, Аранго, Уебо, Кейта

БАРСЕЛОНА: Пинто, Касерес, Пуйол, Пике, Даниел Алвеш, Кейта, Туре, Бускетс, Хлеб (85-Шави), Иниеста (53-Маркес), Боян (58-Меси)

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Рамис, Коралес (М); Пинто, Пише, Туре (Б)
ЧЕРВЕНИ КАРТОНИ: Хосеми (М); Касерес (Б)
СЪДИЯ: Рубинос Перес Антонио

Няма коментари:

Публикуване на коментар