събота, 7 март 2009 г.

Шалке надделя над Кьолн



Шалке 04 постигнна минимална, но изключителнно ценна победа срещу Кьолн в първи мач от 23-я кръг на Бундеслигата. Това бе втори пореден успех за тима на Фред Рутен в първенството. Той беше постигнат с попадение на Джърмейн Джоунс през първата част.

Шалке контролираше срещата от самото й начало. Още в 4-ата минута Джеферсън Фарфан стреля в аут от 17 метра, след изпълнение на корнер. В 15-ата минута Ракитич стреля от воле, но Матип блокира изстрела.

В 28-ата чудесна многоходова акция на тима от Гелзенкирхен завърши с попадение. Висенте Санчес центрира към Ракитич, който пусна към Джоунс и последният с премерен шут не остави шансове на Мондрагон - 1:0.

През втората част Кьолн започна да поизравнява играта. Като цяло обаче липсваха опасности пред Мануел Нойер. Играчите на Кристоф Даум предимно изсипваха топката към вискокия Новакович, който беше зорко пазен от бранителите на "сините".

Тази загуба сложи край на серията от шест поредни шампионатни мача без загуба за Кьолн. Шалке е на 6-о място с актив от 37 точки, а "козлите" са 10-и с 29.

Няма коментари:

Публикуване на коментар