неделя, 8 март 2009 г.

Измъчена победа на Левски срещу Вихрен


Левски се върна на върха в класирането след като стигна до измъчена победа с 3:2 срещу Вихрен в първия кръг от пролетния полусезон.

В герой на мача се превърна Георги Христов, който вкара победното попадение за "сините" две минути преди края на срещата.

Началото на мача бе много интересно и още в третата минута след центриране на Еривертон от пряк свободен удар отляво Зографакис откри резултата и малко изненадващо даде аванс на Вихрен.

Попадението във вратата на Георги Петков не стресна пролетния първенец и пет минути по-късно при бърза атака Зе Соарес отдясно подаде по земя към непокрития Жоазиньо, който засече топката и я вкара за 1:1.

От този момент Левски изцяло пое инициативата, но до нови реални опасности за гол не можаха да постигнат.

Главната причина за това бе лошото позициониране на техните нападатели, които на няколко пъти не можаха да оползотворят добри подавания на Зе Соарес, Жоазиньо и Йовов.

Едва в последната минута на полувремето Левски успя да стигне до второ попадение. Йовов центрира отляво, Георги Иванов надскочи отбраната на Вихрен и с глава вкара за 2:1.

След почивката Левски продължи да доминира, но заради груби грешки в тяхната отбрана се стигна и до изравнително попадение.

В 71-ата мин. Едуардо подаде добре на Десислав Русев, който се озова очи в очи с Петков и вкара за 2:2.

Малко преди това с фрапиращи пропуски се отчетоха Жоазиньо, който на празна врата от около три метра не можа да вкара и Маноел, който пропусна след като бе останал сам срещу Петков.

Преди попадението на Русев, тимът от Сандански бе останал с човек по-малко, тъй като треньорът Филипов бе изчерпал смените си, а Еривертон се контузи и трябваше да напусне.

Численото превъзходство бе оползотворено от Левски и две минути преди края на среща след неориентирано отиграване на защитник на Вихрен, топката рикошира в Георги Иванов, попадна във влезлия като резерва Георги Христов и той вкара за крайното 3:2.

ЛЕВСКИ - ВИХРЕН 3:2 (2:1)

0:1 Зографакис (3)
1:1 Жоазиньо (8)
2:1 Г. Иванов (45)
2:2 Русев (71)
3:2 Христов (88)

Левски: Петков, Миланов, Рабех, Бистрон, Вагнер, Сърмов, Да Коща (73-Христов), Йовов (73-Гаджев), Зе Соарес (85-Тиберканин), Г. Иванов, Жоазиньо

Вихрен: Лучини, В. Георгиев, Павлов, Еламе, Петров, Еривертон, Зографикис, Маладенис (61-Маладенис), Сантош (64-Маноел), Паес (53-Тренков), Русев

Жълти картони: Жоазиньо, Гаджев, Петков (Левски) Еривертон, Петров, Еламе, Едуардо (Вихрен)

Съдия: Ахмед Ахмед

Стадион: "Георги Аспарухов" - 3000

Няма коментари:

Публикуване на коментар