неделя, 8 март 2009 г.

Байер (Леверкузен) не успя да бие 10 от Бохум


Байер (Леверкузен) не съумя да надиграе десетима от Бохум и двата състава приключиха 1:1 в двубой от 23-ия кръг на Бундеслигата. Играчите на Байер (Леверкузен) доминираха през първите 45 минути, като два сериозни пропуска направиха Кислинг и Синкиевич.

В 14-ата минута Диего Климович се сблъска с вратаря на леверкузенци Рене Адлер и получи травма в лявото бедро, която доведе до принудителната му смяна. На позицията на аржентинеца се появи Синан Калоглу.

Въпреки малкото си усилия в атака бохумци откриха резултата в 32-ата минута с попадение на капитана си Дабровски. Фукс центрира в средата на наказателното поле, където Енрике остави непокрит Дабровски, който с глава наказа Байер за 1:0.

Проблемите пред треньора на „аспирините" Бруно Лабадия се задълбочиха в 42-ата минута, когато след изпълнение на ъглов удар Артуро Видал се сблъска с Пфертцел. Халфът получи травма и беше принудително заменен с Тони Кроос.

Противно на очакванията първото положение за гол през второто полувреме беше на страната на Бохум. Голмайсторът Дабровски пропусна да удвои в 48-ата минута. Байер постепенно взе инициативата, което доведе до промяна в резултата. Мегим Маврай игра с ръка в наказателното поле на гостите, което му донесе втори жълт картон и дузпа за леверкузенци в 65-ата минута.

Патрик Хелмес не сгреши от бялата точка и изравни. В търсене на цялостен обрат Лабадиа замени Кислинг с Харистеас в 79-ата минута. Секунди след промяната Енрике можеше да изкупи греха си за гола на Бохум, като се разпише, но пропиля възможността. В оставащите минути и двамата треньори предприеха по още една смяна, но и тези ходове не промениха крайното 1:1.


Байер (Леверкузен) - Бохум 1:1 (0:1)

0:1 Дабровски (32 мин)
1:1 Хелмес (65) дузпа


Байер (4-1-3-2): Адлер, Кастро, Синкиевич, Енрике, Кадлец, Ролфс, Ренато Аугусто, Видал (42 мин - Кроос), Барнета (86 - Сукута-Пасу), Хелмес, Кислинг (79 - Харистеас)

Треньор: Лабадиа

Бохум (4-2-3-1): Фернандеш, Конча, Пфертцел, Маврай, Фукс, Дабровски, Имхоф, Сестак (68 - Фабиан), Епале, Азаоуаг (85 - Бьоних), Климович (14 мин - Калоглу)

Треньор: Колер


Жълти картони: Кастро, Кадлец (Байер); Маврай (Бохум)
Жълт-червен картон: Маврай (Бохум)

Съдия: Щарк
Стадион: „ЛТУ-Арена" (Дюселдорф)
Публика: 30 000

Няма коментари:

Публикуване на коментар