неделя, 8 март 2009 г.

Кливланд удържа Маями


Потърпевшият

Дуейн Уейд

"Според мен имаше доста спорни съдийски отсъждания. В такъв важен за нашия отбор мач напрежението взе връх. Помислих, че съм фаулиран, но не чух съдийски сигнал за нарушение, след което избухнах. Заслужавах си техническото и действително съжалявам от гледна точка на факта, че за първи път ме гонят от мач. Не мисля, че се представихме зле, но в крайна сметка те ни надиграха. Правят го за втори път за една седмица, но все пак Майк Браун разполага със състезатели, които могат да решат все един двубой.

Лидерът в Източната конференция на НБА Кливланд Кавалиърс победи като домакин Маями Хийт с 99-89 и регистрира шеста победа от 7 мача между двата тима. Двубоят бе очакван с особен интерес заради добрата форма, в която "Горещите" навлязоха напоследък, както и фактът, че на терена отново излязоха един срещу друг двама от претендентите за приза MVP на сезона - ЛеБрон Джеймс и Дуейн Уейд. Независимо, че "Кралят" отново регистрира "трипъл-дабъл", звездата в този мач се наричаше Мо Уилямс. Плеймейкърът на Кавалиърс приключи срещата с 29 точки, като 12 от тях отбеляза в последните 7:12 минути. Джеймс наниза 14 точки, овладя 10 борби и направи 12 асистенции, Делонте Уест се отличи с 19 точки и 6 асистенции, а Андерсон Варежао приключи срещата с 12 точки за успеха на Кливланд.

"Мо е страхотен играч. За нас няма нищо изненадващо в начина, по който се представя. Може би за вас е, защото отдавна не сте виждали в този отбор да има двама играчи, които да направят подобна статистика в един мач. Откога не се е случвало? От годините на Брад Дохърти и Марк Прайс?", попита реторично лидерът на Кливланд ЛеБрон Джеймс.

Суперзвездата на Маями Дуейн Уейд пък бе изгонен от за първи път в своята близо 6-годишна кариера в НБА. "Светкавицата" напусна терена 50 секунди преди края на двубоя за второ техническо нарушение. Гардът се възпротиви на решение на реферите, тъй като при един от своите пробиви бе фаулиран, но съдийско отсъждане така и не последва. В крайна сметка Уейд приключи двубоя с 25 точки, 12 асистенции и 8 борби.

Джърмейн О`Нийл наниза 19 точки, а новобранецът Майкъл бийзли се отличи с 15 при поражението на Маями.

Кливланд вече има 28 победи и само една загуба като домакин в "Куикън Лоънс Арина" от началото на сезона. "Кавалерите" продължават да бъдат на първа позиция на Изток с 49 успеха и 13 поражения. Маями Хийт пък е 33-29 на 5-а позиция в конференцията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар