неделя, 8 март 2009 г.

„СуперДепор" сгъна Сантандер в луд мач


Депортиво (Ла Коруня) счупи проклятието да не побеждава, когато изостане първи в резултата, с 5:3 над Расинг Сантандер в 26-ия кръг на Примера. Галисийците допуснаха гол още в 30-ата секунда на мача, когато Перейра след двойно подаване, проби отдясно и с диагонален шут откри.

Футболистите на Депортиво възстановиха равенството с красиво попадение на Родригес. Валерон центрира в малкото наказателно поле, където Хуан Родригес намери кълбото от воле и не остави шанс на Тоно - 1:1 в 25-ата минута. Радостта на „Риасор" продължи седем минути, когато нападателят на гостите Никола Жигич върна преднината на своите. Сърбинът засече центриране отдясно на метър пред точката на дузпата и свари Арансубия неподготвен.

При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка.
Второто полувреме започна с натиск на „СуперДепор", който даде своя плод в 50-ата минута. Рики се беше пласирал умело в наказателното поле и се възползва максимално от подаване на Ласад, стреляйки в близкия ъгъл на Тоно за 2:2. Това попадение съживи амбициите на момчетата на Лотина, които нанесоха своя удар в рамките на две минути.

В 58-ата минута Лафита доведе резултата до пълен обрат. След центриране отляво от ъглов удар и карамбол в малкото наказателно поле крилото прояви съобразителност и от воле разстреля гостите. Секунди след него Рики добави втория си гол в двубоя. Стрелецът остана непокрит и надбяга защитата на сантандерци, плъзвайки топката покрай излизащия Тоно в долния му ляв ъгъл за 4:2.

Окрилени от бързия обрат на развоя играчите на Лотина съсипаха напълно противника си в 67-ата минута. Добра акция отдясно завърши с центриране, което Верду след удар с глава превърна в пети гол за домакините.

Въпреки тежкия шамар в Сантандер намериха сили да направят загубата си по-почетна, като реализираха за 3:5 в 79-ата минута.Берокал остана непокрит около точката на дузпата и получи пас по земя отляво, като не се затрудни да огорчи Арансубия за трети път.


Депортиво (Ла Коруня) - Расинг Сантандер 5:3 (1:2)

0:1 Перейра (1 мин)
1:1 Родригес (25)
1:2 Жигич (32)
2:2 Рики (50)
3:2 Лафита (58)
4:2 Рики (59)
5:2 Верду (67)
5:3 Берокал (79)


Депортиво (4-2-3-1): Арансубия, Лауре, Лопес, Лопо (45 мин - Колото), Луис, Де Гусман (46 - Рики), Серхио, Родригес, Верду, Лафита, Ласад (56 - Валерон)

Треньор: Лотина


Сантандер (4-4-2): Тоно, Валера, Гарай, Ориол, Маркано, Морал, Люксен (62 мин - Колса), Ласен (71 - Каналес), Серано (62 - Берокал), Перейра, Жигич

Треньор: Рамон Лопес Мун


Жълти картони: Серхио (Д); Ориол, Перейра (С)

Съдия: Матеу Лахос
Стадион: „Риасор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар