събота, 7 март 2009 г.

Бенитес: Следващата седмица е най-важната


Испанският мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес заяви, че следващата седмица ще бъде най-важната през сезона за тима от стадион "Анфийлд".

"Червените" от Ливърпул срещат следващата седмица тима на Реал Мадрид в мача-реванш от Шампионската лига, а след това през уикенда гостуват на Манчестър Юнайтед в дербито на Висшата лига на Англия.

Бенитес заяви за клубния сайт: "Когато играеш два мача през седмицата не е толкова лесно да се приготвиш за следващата среща, така че физически и тактически трябва да сме готови да направим повече неща. В този случай, ние трябва да се подготвим и да подходим към следващата седмица по различен начин".

"Разбира се, следващата седмица ще бъде много важна за нас. Може да се говори за важни мачове през сезона, но двата мача през следващата седмица правят голямата разлика. Да продължиш в Шампионската лига и да биеш Юнайтед е нещо съвсем различно, така че следващата седмица е изключително важна за нас", категоричен е испанският специалист.

В същото време капитанът на Ливърпул Стивън Джерард заяви, че съперниците на Манчестър Юнайтед трябва де си повярват, че могат да ги победят. "Съперниците на Манчестър Юнайтед трябва да си повярват, че могат да победят "червените дяволи", защото само тогава могат да се надяват да спечелят нещо срещу този отбор. Ако излизат примирени, че ще загубят, тогава няма смисъл да играят изобщо срещу тях".

"За мен и моите съотборници е изключително важно да бъдем готови за сблъсъка на "Олд Трафорд". Този двубой може да се окаже от решаващо значение, защото ако ги победим ще стане много интересно", коментира още Джерард. "Надявам се, че Торес ще е готов за мачовете с Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед през следващата седмица", добави още капитанът на "мърсисайдци".

Няма коментари:

Публикуване на коментар